Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En detaljert fødsels historie.

20 september blogget jeg om svangerskapet mitt. for de som lurer på hva det handlet om. kan lese det her->

Mitt svangerskap med Nicholas!

Jeg lovte noen avd ere sikkert at jeg skulle fortelle dere om fødselen min. fra å veie 55kg til 91kg og noe i den duren.
Ikke kall meg akkurat for en mamma blogger, det er jeg ikke, men jeg for vell bare være åpent i mitt sinn her.
Mitt er nok ikke verre enn alle andre sitt, men slik opplevde jeg dette.

Torsdag, 16 april kjørte samboeren min meg til sykehuset i flekke fjord. Påforhånd mange uker senere. Hadde jeg lovdt han å få lov til å prøve den "Beryktende" lystgassen. (bedøvelse gass).
Vi annkom dit på kvelden. Snakte med en mannlig lege om hva som skulle skje. jeg følte meg som en gediger flodhest der jeg lå på det bordet. Tok ett sånt belte rundt meg for å skjekke hjertet til barnet og sånne ting. skulle trykke på en knapp hver gang jeg kjente noe. Jeg fikk mitt eget rom. Legen gikk igjennom informasjon med oss om hva som skulle skje.

Hver 6 time!

Neste morgen rundt kl: 08:00 skulle jeg bli satt i gang fødselen. Å denne pillen her skulle jeg få hver 6 time. 
Jeg fikk den pillen, alene som jeg var. samboeren min reiste jo trossalt samme dagen hjem igjen.
Merket ingenting foreløbigt, timene gikk. Fram til kl: rundt 12:00, å da kjente jeg at jeg måtte bytte sitte stilling hele veien, å mer intens ble det bare. Jeg satt jo å så på tven. "Days of our life" 
Så jeg ga opp hele greia, å la meg i senga på rommet igjen. kl nærmet seg 14:00, da vard et en ny pille på gang igjen. YES, eller ikke......

Intens smerte på gang.

Nå var virkelig smertene i gang, verre og verre ble det
Dette gjore veldig vondt, tro jeg måtte ha best veldig mye der jeg lå å syntes så synd på meg selv. huff.
En kvinnelig lege kom inn til meg, tok den belte greia over meg, ba meg om å trykke hver gang jeg kjente til noen rier. Så skulle hun komme tilbake om noen få minutter igjen. Riene skal jo komme vell rundt 10 min også bare bli mindre og mindre.
Å neida, så sånn ble det ikke, jeg trykket for HARDE livet, jeg hadde jo rier hele veien jeg. Hun kom inn til meg, viste meg noen puste øvelser. å gjentok " Pust etter meg" å blåste inn og ut. å jeg forsøkte, hun forsatte å presse på. Å nå skal jeg skrive det stygge ordet til dere... " Æ PUSTER JO FOR FAENNN! oppgitt som jeg var.

Inge ringte meg også, å spurte om han skulle komme til sykehuset, jeg bare. JA KOM FORT JA!!!!
Var ingen sprøsmål om det. det tok vell rundt 1 1/2 time før han var der. For så lang tid tar kjøre turen!

Skal du ha noe mat?

Endelig så kom han, med mat han hadde fått fra jordmødrene. han hadde fått beskjed fra de om å få meg til å spise noe mat. jeg bare: SKAL FAEN IKKE HA NOE MAT INN!
Dette er noe som skal ut, ikke inn. Å dette vard en siste ungen jeg skulle ha, for etter dette så fikk han bare finne en surgat mor til å bære neste barn, og at denne ungen blir ene barn!

Oppvask på do!

Ting ble bare verre og verre, smertene var bare mer og mer intens. helt fram til rundt kl: 16:00.
Nå skulle jeg på do. satt meg ned. Var ferdig, reiste meg opp. å da vard et noe som randt ned på gulvet på doen. dette var jo selvfølgelig en felles do som jeg måtte dele med en annen passient. så jeg fant meg ett håndkle der inne, å begynte å tørke opp dette vannet fra gulvet. Tro meg, så omtåket jeg var så tenkte jeg ikke over at dette var en del av vannet mitt som hade gått. det første jeg tenkte var: "Dette skjenerer jo" Flaut!

Jeg kom ut, la meg i sengen. sa hva jeg hadde gjort. å da så legnen og jordmødrene til meg, men du trengte ikke å gjøre det da. Joda jeg skulle gjøre det, å nå var det gjort!

Grønt forstervann!

Nå undersøkte de meg igjen, jeg var helt utslått. Legen skjekket meg der. jeg hadde 2 cm åpning, å hun brøt det til 3 cm. jeg kjente ingenting, for vondt nok hadde jeg det fra før av. Hun tok en del av vannet, åd et kom grønt ut. hele senga var igjennom blaut. Så jeg måtte bort til fødeavdelingen for de skulle undersøke meg.
De skjekket meg, jeg fikk lystgass for smertene mine. jeg fikk beskjed om å bare bruke lystgassen når jeg kjente noe rier. Å jeg var ikke lite hyppig bruker avd enne lystgasse. Å de prøvde å ta den fra meg forsiktig, men ikke tale om. den skulle jeg ha for meg selv. Thats it! Inge måtte holde den til slutt, hver gang han prøvde å trekke den vekk. Tok jeg bare tak i hånda hans å presset den mot ansiktet mitt igjen!

Ego var jeg da, rart å tenke tilbake på:P

Akuttt!

Blodtrykket gikk opp, både mitt og babyen sitt.
Det ble derfor bestemt akutt keisersnitt på meg kl: 18:00 i opersajonsalen.
Jeg ville være våken, med forheng på. For blod ville jeg ikke se noe av!
Fikk epidiral sprøyta i ryggen.

Så virket den, å forkjøle t var jeg jo fra før av, så hver gang jeg hostet føltes det bare ekkelt ut.....
De presset på magen min, sa jeg vikke kjenne det. Også hørte jeg ett skrik. Det var den lille babyen vår.
Jeg var svært opptatt på hvilken kjønn dette var, de sa det ble en gutt. Kom bort til meg å la han på brystet mitt. Jeg så på han ett par sekunder før jeg sa. Ja, ja, nå er det nok. Gå å vask han, han er skitten!!!!

Så ble jeg kjørt ned på intetsivet for overvåkning. Å der var jeg alene fram til litt over 19:30, midt i hotell Cæsar tiden.
Å der kom Inge, jordmoren eller var det legen. uansett de kom ned med han lille. Jeg fikk ammet han litt, veldig vanskelig i begynnelsen. Fikk ikke dette helt til. Jeg husket at jeg ikke kunne røre på beina mine, jeg var lam fra brystkassen og helt ned til tå spiss. Også underet jeg sånn på hvorfor jeg ikke måtte på do. jeg kjente jo ingen trang for å gå på do. Merkelig. Å da så noen, at det lå et katetret rett under senga mi, å der hadde jeg jo gjort masse. jeg bare ååå, gjem den der:P

Velskapt var han!

Så dro de igjen, jeg lå der med mange 1000 tanker.
Jeg sov ikke så mye, leste litt, men fikk forsatt ikke sove. Så rundt kl: 02:00 komd e ned igjen for å skjekke om jeg var våken, å det var jeg jo!
Ammet litt, også dro de igjen.
Neste dag var jeg oppå beina igjen, kl: 09:00 fikk sprøyte i magen for blodpropp. Må ha det så lenge man ligger så mye man gjør.

Inge sov der en natt, Nicholas som navnet han fikk. Hadde den mest høyrøsta stemmen på hele avdelingen. Å etter at jeg skulle ta keisersnitt som sagt. Så var dama og søskenbarnet hans også på sykehuset. Hun fikk 10 timer senere enn meg. Å hadde nøyaktig 1 uke termin etter meg. jeg fikk den 17 og hun den 18. Jeg hadde termin den 22 april og hun den 29. utrolig ikke sant?:P

Vi kalte det hylet han hadde for Psykohylet!

Vi ventet over helgen, helt fram til tirsdagen. For da kom barnelegen for å sjekke alle de nyfødte.
Ingen vits å reise hjem igjen, også komme tilbake igjen. Så derfor ble jeg bare. 
Jeg fikk tilbudet om at jeg kunne bli lengre så lenge jeg var tatt med keisersnitt, men det ville jeg ikke. Jeg ville hjem. For nå var jeg lei! 
Før vi reiste så var det en lite samtale time med jordmoren. Der hun stilte mange spørsmål om hvordan jeg opplevde det, hva mine forventninger var og hva som egentilig skjedde under alt dette her med meg. Det var deres rutine om å spørre om det.
Hun fortalte også en ting, som de ikke ville fortelle meg og Inge oppi alt dette her. Var egentlig hvor alvorlig dette egentlig var. De sa det var så alvorlig at dette kunne ende med både mitt liv og Nicholas sitt litt, men det gikk heldig vis bra. å de måtte ta denne akutten med keisersnitt!
Sånn sånn var det å alvorlig svangerskaps forgifting!

Dette er ikke for å skremme dere, men for å sid et sånn. Det finnes mange flinke leger her i Norge som kan stoppe før det verste skjer. Gode dyktige leger, de bør vi takke for at vi har!
Å da er vi trygge nok!
Så jeg er fornøyd:)

Nicholas hadde toppskår på alle tester, velskapt som han var. Var 52 cm og 3990g!

Her er noen bilder av han, å dette var en veldig detaljert innlegg om min fødsel!


@Hva tenker du?

@Hvordan tror du din vil bli? Eller har du? del din historie da. Send mail: Tankeren-jeanette@hotmail.com 

22 kommentarer

Naa

11.01.2011 kl.23:38

For en skjønning :-D

mittfristed

11.01.2011 kl.23:43

så herlig han er på de bildene der =)

Ingrid

11.01.2011 kl.23:54

Aww, så søt han var :)

Jeg har ingen barn, og vil ærlig talt ikke tenkte så mye på fødsel. Har ei venninne som fikk unge i sommer, har hørt litt fra henne. Hun hadde helt sinnsykt med rier, og fikk epidural to ganger men merka ingen forskjell. Tydligvis pga hun hadde så mye vannopphopning at de ikke klarte å sette den rett eller noe, skjønte ikke det der helt.

i`llbrb

11.01.2011 kl.23:56

skjønn liten skapning*

ztripe

12.01.2011 kl.00:05

Du var flink =) og du fikk en søt liten gutt :D

Gratulerer

Charlene

12.01.2011 kl.00:25

interessant :) Bra det gikk så bra som det gjorde! Jeg var og 52cm og 3990g når jeg blei født :) haha, så gøy! :D

beautybyme

12.01.2011 kl.00:46

For et perfekt lite barn.

Jeg har født to barn. Den første fødselen tok ca 50 timer fra riene startet til babyen var ute. Der endte det også med grønt fostervann, men de fikk henne ut med vakum.

Nr 2 gikk som en drøm i forhold. Riene staret 330 på natten og jenta kom ut 1933 på kvelden. Det var vondt, men gikk greit.

Du er tøff som deler historien din. Selv om kanskje noen blir skremt, så ser man jo også at det går bra til slutt.

Julie

12.01.2011 kl.00:59

Så skjønn!! Gratulerer :)

RotteHeimen Oppdrett

12.01.2011 kl.01:07

Herregud for en søt liten, og syns det er utrolig modig gjort av deg å dele din historie!

CecilieCassandraRenberg

12.01.2011 kl.01:18

kjempe bra skrevet, du er sterk! Nydelig baby må jeg si! <3

Karina Eikås

12.01.2011 kl.02:24

en utrolig nydelig sønn du har.

Du og barnet er tydeligvis veldig sterke begge, to som kom igjennom dette!

Har dere vurdert å få flere barn ? :D

Marie Stave

12.01.2011 kl.02:54

Det var en nydelig unge, og veldig spennende å lese! :) Jeg har veldig lyst til å bli jordmor, så jeg digger sånne ting.

Siljee90

12.01.2011 kl.03:09

Spennende og lese:) Jeg har termin no 15 mars:) håper Fødselen går bra:) bra det gikk bra med dere:) og en veldig fin gutt du har:)

Marita Mabell

12.01.2011 kl.07:24

søteste babyen.... =D

Orinta

12.01.2011 kl.08:02

så søt !! :) så fint at alt gikk bra ;) Det er nok lenge til jeg blir gravid :p<3

Negldesigneren

12.01.2011 kl.08:18

sånn da er det lettere og finne bildet.takk for att du sa ifra

Arevya

12.01.2011 kl.08:39

Åh, fikk vondt inni meg av å lese det. Merker jeg virkelig ikke er klar til å bli mor på en god del år ^^

Men var spendene og lese, selv om jeg ble litt skremt xD

Søt unge ^^

Martatalo

12.01.2011 kl.09:20

Så søt han var. Nydelig baby. Spennende å lese historien.

mindiary

12.01.2011 kl.10:24

<3

Martine Johannessen

12.01.2011 kl.10:26

Så nydelig sønnen din var :) Spennende historie!

sebradyret

04.04.2011 kl.17:04

"Så ble jeg kjørt ned på intetsivet for overvåkning. Å der var jeg alene fram til litt over 19:30, midt i hotell Cæsar tiden" Liker!

Dette tror jeg må være en av de beste fødsels-historiene jeg noen gang har lest. Liker at du har humor og er såpass åpen og ærlig. Er drittlei av mammablogger som ikke tørr å innrømme hvor skrekkelig en fødsel egentlig er, og skal gjøre alt de kan for å overbevise leseren om hvor bra de har det osv. Dette gjelder spesielt unge mødre. Ikke missforstå meg, det er ikke sånn at jeg ikke tror de har det bra. Det er bare det at jeg syns det er unødvendig og overdrive så masse. Ekte bloggere som deg, liker jeg!

:)

09.08.2011 kl.20:03

hei hei . Jeg hadde også svangerskapsforgiftning i mitt svangerskap :) Det går som oftes bra ! heldige vi som bor i norge :) Min sønn kom til verden en mnd før termin. men var litt mindre enn andre babyer :)

Herlige sønn du har :)


Usaklige og personangrep kommentarer blir hverken svart på eller postet, Om du er svært uenig i det jeg skriver, så kreves det folkeskikk og liker du deg ikke her inne på bloggen så kan du fint bare komme deg ut her i fra! Les før du skriver noe i sinnet eller en forsøk på å prøve å være ekkel bak tastaturet bare fordi du er anonym:

Jeg har Dysleksi (skrive vansker) her!

Ip-adresse og rapportering her!

En blogger har sin mening!

Dette her gjelder enkelt personer som ikke klarer å tenke seg om før de slenger dritt, men til dere andre som ikke gjør det. Vil jeg takke for kommentarene og synsvinkler...Det er deres kommentarer som er "Gull verdt" å lese:) Dette ble vist en lang tekst....


  Follow on Bloglovin

  Skriv en ny kommentar

, Eigersund

Har en samboer og en sønn født: 17.04.09! Kontakt meg på: Tankeren-jeanette@hotmail.com Om du lurer på noe..... Mine interesser og hobbyer er mange.


      www.blogglink.no
       Norske blogger
         bloglovin
          hits