Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du er for tynn, er du på slankern?

Helt siden jeg var liten, så husker jeg at jeg var en av de letteste i klasse. Var alltid en av de "jentene" som skulle bæres  og diverse. For hun hadde jo verket pupper eller rumpe så tynn som hun var. Det var viktig å poengtere at sånn var det, og man skulle helst se sånn og sånn etter man passerte en "viss" alder. Dette foregikk på slutten av barneskolen og videre opp i ungdomsskolen, der kropps presset ble mye større.  Jeg måtte passe meg for små kvister, for der kunne jeg risikere å snuble over. Passe på at jeg ikke knakk sammen når jeg skulle gå, for jeg tålte jo ingenting. Hva besto av min mat i løpet av en dag? Jo da jeg var hjemme hadde jeg en mor som var utdannet kokk, hun elsket å lage mat. Så det ble fort spørsmål hver andre time om vi skulle ha mat, nå hadde hun laget rundstykker, noen som vil ha pizza? risten brød. Vi ble selvfølgelig lei av dette mat maset, for vi hadde jo allerede spist for ca to timer siden.

Ikke nok med det, EN 200g sjokoladeplate om dagen kunne jeg lett trykke meg i, og gjerne et par hekto gotteri. For på vår ungdomsskole (merkelig nok) hadde vi lov å spise gotteri i timen. Så når lang frikom, da var det på vei ned til byen for å kjøpe gotteri (den lille avstanden det var).Men var det noen ganger jeg ikke ville spise opp maten eller likte, så fikk jeg alltid spørsmål. Er du på slankern? og jeg måtte jo selvfølgelig si at. Nei jeg er ikke på slankern. Ikke har jeg fått noen samtaler timer i fra legen der de snakker om både min kropp og mat vei. Så Anoreksi hadde jeg nok ikke, ihvertfall ikke noe jeg kan huske at jeg har hørt om.
Denne perioden var svært sårende for meg, jeg husker denne "undertrykkelsen" det å være tenåring, ikke ha all verdens erfaringer om livet hvorfor enkelte folk kan være så slemme mot hverandre. Hva kunne jeg vell gjøre for at jeg skulle legge på meg mere? grovt brød fikk jeg jo hver dag så fiber må jeg jo ha fått i meg. Grønnsaker utenom brokkoli, mais og tomater spiste jeg. Fisk hadde vi ofte til middag, og søndagsmiddag som hjemmelaget kjøttkaker og finnbiff. Hva mer kan en forvente, spiste gjorde jeg jo sammen,s med alt det andre drittmaten jeg stappet i meg. Likevel var jeg liten og lett, rundt 45 kg av en alder på rundt 15 år. 

Ikke kunne jeg tatt silikon i en alder av 13 år, hadde jeg fått lov til det av kirurgen? Kunne jeg tatt tabletter for at puppene mine skulle vokset? Hadde det funket det? Er det en garanti for dette?
Nei, og atter nei nei. Jeg var en tenåringsjente, jeg var ikke voksen eller ferdig utviklet en gang. Når sant skal sies, så kom mine pupper da jeg var 16 år. Kroppen min bestemte at sånn skulle det være, det var ingenting jeg kunne gjøre noe med. Det var slikt jeg var skapt og måtte bare fint vente på det "hemmelige" resultatet.

Kom meg til min far og de, og ting roet seg ned helt til.....Husker da jeg var 18 år å gikk på barn og ungdom på vgs. Vi hadde utplasserings uke, der i blant skulle jeg være til hjelp i 6 klasse på barneskole en plass. Denne dagen var det en vikar som hadde denne klassen. En tynn og blond ung jente, hun virket hyggelig. Men kanskje ikke visste helt hva hun drev med pga å starte ett nytt tema for en klasse som vikar uten å ha fått beskjed om det er ikke greit.
Så denne dagen var det snakk om kroppen, forskjell mellom gutter og jenter, hvordan vi er skapt. Å hun snakket, disse 6 klassingene begynte å fnise hver gang det kom opp ett bilde av et kjønnsorgan av jenter, jentene ble flaue og guttene syns dette var morsomt. Det samme skjedde det da kjønnsorganene til guttene dukket opp på lærret. Så ble det snakk om forskjell på kroppsfasong og sånt.

Og "heldige" meg satt bakerst nesten midt i klasserommet på en stol å ble brukt som ett "eksempel" f.eks å se på hun Jeanette hun har jo ikke former og sånt!Jeg hadde ikke ord på hva jeg skulle si, var liksom. Nå er vi tilbake på hvordan du egentlig ser ut, bli påminnet av det på den måten føltes ikke noe særlig kult ut. Jeg ble rett og slett litt lei meg der. Men jeg sa ikke ett ord. Kunne ikke noe annet midt i en samling av denne klassen bare smile og nikke. Sannheten er vell, hadde jeg kommet på hva jeg skulle sagt uten at dette "sjokket" skulle ta overhånd å reagere med å bli paff. Så skulle jeg gjerne gitt "ei leksa" tilbake på å si sånne ting til folk om hvordan de ser ut kan faktisk være sårende, det er noe vi alle må huske. Jeg husker jo at hun var jo på en måte ett "beinrangel" selv slik som jeg, men jeg hadde jo ikke sagt det til henne på noen måter for å hinte på hvordan hennes utsende er. Det syns jeg var lite gjennomtenkt! Typen min reagerte veldig negativt på det hun hadde sagt, å det syns han ikke var noe fint å si når hun faktisk er like tynn selv og sånt sier man bare ikke. Se på seg selv først før man pirker på andre!

Dette var min siste hendelse, i dag er jeg mamma. Min sønn er 5 år. Jeg ser ikke slik ut i dag som jeg gjorde da. Om jeg er fornøyd er en annen sak, jeg har lyst å bli mer "FIT" ikke like tynn, men kanskje litt mere trent? Jeg veide 55 kg ca før jeg ble gravid, å gikk opp til 91.2 kg pga svangerskapsforgiftning som du kan lese om her!

Og i dag veier jeg rundt 66 kg, har en del løshud og skulle selvfølgelig stramt inn litt her og litt der. Men ikke til der jeg en gang var uten noen form for former som jeg var så missfornøyd med, skal vanligvis ikke bry meg. Med dette gjør jeg spesielt for meg selv, der jeg kan for en gang skyld føle meg vell å se meg selv i speilet å tenke "Hun der er jeg fornøyd med, hun har gått igjennom mye og har jobbet hardt!"Så til alle dere som klager på at vi "tynne" har det så mye bedre enn dere som er "overvektige" at dere føler at dere ofte blir sett ned på oss og hvor mye bedre vi har det. I mine øyner er alle mennesker like verdt uansett størrelse og form, ett liv er ett liv. Av alle disse "ulike" livene så er det andre liv som er glad i disse livene, som aldri kunne levd uten de.

Så om du tror at du er den eneste som har hatt det tøft i dette livet når det kommer til å ha for mye på en kropp, så tro om igjen. Vi får like mye pryl vi også! Men det har ikke mange gitt så mye oppmerksomhet på først. Spis mer sies det for de tynne, spis mindre sies det for tykke...

Hold kjeft, ikke alle har det like lett for å følge den teorien, du vet ikke hva du snakker om før du bor selv i en kropp som har sine problemer med akkurat dette på visse områder. Selv om to tynne "identiske" jenter stiller seg ved siden av hverandre, så betyr det ikke at kroppene fungerer helt likt. Det samme gjelder de overvektige også.Glem ikke det.....!

@ Hva tenker du om dette?

4 kommentarer

Aurora Isabel

14.07.2014 kl.21:19

dette innlegget likte jeg utrolig godt :) jeg har alltid vært den motsatte da, med valpefett. jeg har spist sundt hele mitt liv, jeg har rikitg nok ikke trent masse. men beveget meg mye slik et barn gjør, men min kroppsbygning er noe rundere , kortere og mer kompakt. ( ikke mye, men nok til at det blir påpekt) jeg var i TILLEGG til dette puppeløs frem til 15 årsalderen og folk skrek Minipupp etter meg i skolegården på US. ikke særlig morsomt nei.

Kristine

15.07.2014 kl.01:08

Så ærlig og fint innlegg :)

Det virker så mye lettere og slenge med leppe mot tynne personer. Det er jo absolutt like frekt som å peke på de tykke. La folk være forskjellig tenker nå jeg.

Veronica

15.07.2014 kl.11:21

bra skrevt! herlig! Ønsker deg en fin tirsdag videre! :D

.

15.07.2014 kl.11:48

En fin blogg du har! : )


Usaklige og personangrep kommentarer blir hverken svart på eller postet, Om du er svært uenig i det jeg skriver, så kreves det folkeskikk og liker du deg ikke her inne på bloggen så kan du fint bare komme deg ut her i fra! Les før du skriver noe i sinnet eller en forsøk på å prøve å være ekkel bak tastaturet bare fordi du er anonym:

Jeg har Dysleksi (skrive vansker) her!

Ip-adresse og rapportering her!

En blogger har sin mening!

Dette her gjelder enkelt personer som ikke klarer å tenke seg om før de slenger dritt, men til dere andre som ikke gjør det. Vil jeg takke for kommentarene og synsvinkler...Det er deres kommentarer som er "Gull verdt" å lese:) Dette ble vist en lang tekst....


  Follow on Bloglovin

  Skriv en ny kommentar

, Eigersund

Har en samboer og en sønn født: 17.04.09! Kontakt meg på: Tankeren-jeanette@hotmail.com Om du lurer på noe..... Mine interesser og hobbyer er mange.


      www.blogglink.no
       Norske blogger
         bloglovin
          hits